hania_qw rozsmakował(a) się w tym!
Do bulionu gotującego się wrzucić zamrożone filety z ryby.
Gotowac na wolnym ogniu 5 minut. Obrać marchew, seler i pietruszkę. Zetrzeć na tarce. W osobnym garnku podgrzać oliwę, dodać starte warzywa i dusić na małym ogniu mieszając. Po chwili dolać dwie łyżki bulionu z ryby i dusić, mieszając. Pomidory pokroić w kostke. Dodać pomidory do warzyw w garnku. Po 5 minutach dodać puszkę przecieru pomidorowego, mieszać. Posolić i pieprzyć. Dodać łyżeczkę cukru, bazylię i oregano. Gdy warzywa sa już miękkie, odcedzić rybę i wkłożyć do warzyw, mieszając, tak by ryba za bardzo się nie rozpadła, dodajemy curry. Dusić wszystko jeszcze 15 minut. Mieszać.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.