ROLADKI Z KURCZAKA Z FETA I SZPINAKIEM- GLUTENOWI MÓWIMY NIE !

Składniki

ilość porcji: 2

- 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
- sól, suszona bazylia i tymianek do smaku
- 4 łyżki sera feta
- 2 garście świeżych liści szpinaku, umytych i osuszonych
- kilka listków świeżej bazylii

Sposób przyrządzenia

1. Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Owinąć w folię spożywczą i roztłuc na cienko. Zdjąć folię, oprószyć mięso solą, suszoną bazylią i tymiankiem. Przykryć i odstawić na 1 godzinę do lodówki.

2.  Na każdy filet nałożyć po 2 łyżki sera feta. Jeśli jest miękki, to można go rozsmarować, a jeśli nie - pokruszyć go wprost na filety. Na ser nałożyć liście szpinaku.

3.  Zawinąć rolady i spiąć wykałaczkami aby się nie rozleciały.

4. Bazylię ułożyć na roladach. Włożyć rolady na najniższy pojemnik w parowarze i włączyć urządzenie na 30 minut gotowania.



Te rolady sa bardzo delikatne w smaku. Jeśli lubimy czosnek, to można dodać wyciśnięty przez praskę czosnek na ser feta.

To danie jest pełne smaku!!;)