Koktajl jaglany bananowo-kakaowy - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Koktajl jaglany bananowo-kakaowy    
 
    
        Koktajl jaglany bananowo-kakaowy
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (ja gotuję w 3 szklankach wody przez 15 minut, potem wyłączam gaz i jeszcze trzymam pod przykryciem 10 minut. Uwaga! Kasza jaglana bardzo wchłania wodę i trzeba jej pilnować, by się nie przypaliła)
- 1 banan
- 2 łyżki kakao (ciemnego)
- 0,5 litra jogurtu naturalnego lub mleka lub zmieszane ze sobą w różnych proporcjach
- 1 łyżka miodu                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Naszym bezglutenowym hiciorem jest koktajl jaglany!
 Pyszny, szybki do zrobienia (jeśli wcześniej ugotujemy kaszę) i zdrowy. Mój 3-latek, który nieufnie podchodzi do nowych smaków – ten koktajl „wciąga” koncertowo:) Większość zbóż zawiera gluten, więc bezglutenowców ratuje proso i pozyskiwana z niego jaglanka właśnie.
Wszystkie składniki miksujemy do momentu, gdy kasza nie będzie już wyczuwalna, a koktajl będzie gładka masą.
 SMACZNEGO!:)
*zdjęcie jest mojego autorstwa
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.