6 jajek
1 opakowanie cukru waniliowego
150 g cukru
150 g mąki
30 g wiórek kokosowych
1 dżem morelowy
2 opakowania zielonej galaretki
150 g śmietany kremówki
3 kiwi
1 . Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym . Z białek i cukru ubij pianę . Połącz i wymieszaj przesianą mąkę , wiórki , dodaj nieco olejy .
2 . Dwie blaszki wysmaruj tłuszczem , wsyp mąkę i rozdziel do nich ciasto . Piecz je w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut . Gdy się upieką , poczekaj , aby wystygły w formie . Jedno zostaw w niej , drugie wyjmij .
3 . Ciasto w blaszce posmaruj połową dżemu , ułóż kiwi i wyłóż tężejącą galaretkę . Schłodż w lodówce , aby galaretka całkowicie zastygła .
4 . Po 40 minutach wyjmij i połóż drugi blat ciasta z dżemem . Udekoruj bitą śmietaną .