Babka marchewkowo-orzechowa - przepis. Przepisy na Babki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Babka marchewkowo-orzechowa
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1,5 szklanki marchewki (starta na wiórk)
1,5 szklanki mąki,
4 jajka,
1 szklanka oleju,
1,5  łyżeczki proszku do pieczenia,
1  łyżeczk sody oczyszczonej,
1,5  łyżeczki cynamonu,
1,5  łyżeczk przyprawy piernikowej,
stara skorka cytrynowa,
100 g drobno posiekanych orzechow wloskich,
cukier puder.                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jajka ucieramy razem z cukrem,dodajemy szklanke oleju i miksujemy do osiagniecia jednolitej masy,dodajemy make zmieszana wczesniej z sypkimi skladnikami (proszek,soda,cynamon,przyprawa do piernika)miksujemy ok 3 minut dodajemy starta na wiórki marchewke, skorke z cytrynyi drobno posiekane orzechy.Miksujemy do polaczenia marchwi z ciastem.Posypujemy cukrem pudrem (mozna tez polac lukrem).
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175* przez ok 40-45 minut (sprawdzic paTyczkiem czy dopieczone).
SMACZNEGO!!!!!!!!!!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.