CIASTO
1/2 kg mąki pszennej
1 łyżeczka sody
3 łyżki miodu
2 jajka
1 margaryna miękka
1 szklanka cukru
MASA do przełożenia
1/2 l. mleka
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 margaryna
CIASTO:margarynę posiekać nożem razem z mąką, dodać resztę składników, połączyć ze sobą i zagnieść ciato. Podzielić na 3 lub 4 części. Rozwałkować cienkie placki ok 1 cm grubośći. Upiec każdy oddzielnie na jasno złoty kolor ok. 3-5 minut.
MASA: mąkę pszenną i ziemiaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka z cukrem zagotować i ugotować budyć. Margarynę utrzeć, dodawać porcjami zimny budyć. Masą przełożyć placki. Ozdobić polewą czekoladową lub dowolnie.
Ciasto im dłużej postoji tym jest smaczniejsze. Więc można zrobić je wcześniej.
Smacznego!