Serniczki z kremem z białej czekolady

Składniki

serniczki:
- 500 g mielonego sera
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 100 g cukru
- 1 łyżka skórki z pomarańczy
- 2 jaja
- 1/4 szklanki śmietany 30%
- 2 łyżki cukru waniliowego
- masło do smarowania foremek

krem:
- 100 g białej czekolady
- 100 g serka mascarpone

Sposób przyrządzenia

W misie, za pomocą miksera, mieszamy ser, mąkę, dwa rodzaje cukru oraz skórkę z pomarańczy. Dodajemy kolejno jaja i śmietanę. Powstałą masę przekładamy do foremek na muffinki, które smarujemy masłem. Foremki wypełniamy masą po same krawędzie, gdyż ciasto nam już nie urośnie. Wstawiamy je do piekarnika, nagrzanego do 170 st.C. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 120 st.C i pieczemy jeszcze półtorej godziny. Upieczone serniczki pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wstawiamy na kilka godizn do lodówki. Pozostało nam jeszcze wykończyć je kremem. Czekoladę rozpuszczamy więc w kąpieli wodnej, dodajemy serek i mieszamy. Odkładamy do ostudzenia. (Krem powinien mieć średnio - gęstą konsystencję). Dekorujemy wg uznania, albo wg okoliczności, jak w tym przypadku. Smacznego! :)