1. Odłożyć 100 gram najładniejszych malin. Resztę przetrzeć przez sitko. Wymieszać z łyżką cukru pudru i odstawić.
2. Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami wrzącej wody. Jeśli mamy żelatynę wymagającą namoczenia w zimnej wodzie i gotowania, dodajemy 4 łyżki wody i postępujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzoną, ale jeszcze płynną żelatynę, wlać do przetartych malin i ubić trzepaczką. Odstawić, od czasu do czasu wymieszać.
3. Ubić pianę z 3 białek. Gdy stanie się sztywna wsypać 2 łyżki cukru pudru i ubijać tak długo, aż będzie lśniąca.
4. Do przecieru malinowego wlać alkohol, wymieszać i dodać pianę. Ostrożnie połączyć pianę z przecierem i przełożyć mus do 4 szklanych pucharków.
5. Schłodzoną śmietankę ubić trzepaczką lub mikserem. Gdy stanie się puszysta dodać łyżkę cukru, sok cytrynowy i ubijać jeszcze minutę. Udekorować mus kleksami śmietany, malinami i wstawić na pół godziny do lodówki, by dobrze zastygł.