Placki grzybowe z sosem czosnkowym - przepis. Przepisy na Placki i naleśniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Placki grzybowe z sosem czosnkowym
Placki grzybowe z sosem czosnkowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 1 kg ziemniaków
- 30 g suszonych grzybów
- 1 średniej wielości cebula
- 3 jajka
- 4 łyżki mąki
- sos czosnkowy Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ugotowane i pokrojone w cienkie paseczki grzyby, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.