Blok czekoladowy - przepis. Przepisy na Desery, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Blok czekoladowy
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Mleko w proszku (opakowanie 0,5 kg);
3/4 szklanki cukru (lub mniej lub więcej - jak kto lubi);
kostka margaryny;
4 łyżki kakao;
garść orzechów włoskich;
herbatniki 300 dag.
 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Margarynę roztopić na wolnym ogniu razem z cukrem. Mleko w proszku wsypać do miski i wymieszać z kakao. Powoli wlać roztopiony tłuszcz. Wszystko energicznie mieszać. Dodać orzechy i herbatniki. (Można również przyrządzić w wersji z ryżem preparowanym lub suszonymi owocami). Uformować kostkę i wsadzić do naczynia lub na blachę. Poczekać do wystygnięcia. Jeżeli chcemy by masa była bardziej "miekka" można dodac nieco więcej tłuszczu lub wsypać mniej dodatków. 
SMACZNEGO :)
 
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.