grillowany camembert z konfiturą z czerwonej cebuli - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         grillowany camembert z konfiturą z czerwonej cebuli    
 
    
        grillowany camembert z konfiturą z czerwonej cebuli
        
		
			
					Liza rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        4 camemberty, pół kilograma czerwonej cebuli, 3 łyżki oleju, 3 łyżki cukru, łyżka octu balsamicznego, 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina, sól i pieprz do smaku                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Cebulę pokroić w piórka. Wrzucić na zimny olej i lekko posolić. Podgrzewać do momentu zeszklenia cebuli. Dodać cukier. Gdy cukier się skarmelizuje, a cebula nabierze pięknego, bordowego koloru dodać ocet, a następnie wino. Podgrzewać  do momentu odparowania płynów.
Camembert zawinąć w folię aluminiową i wrzucić na grilla. Po kilku minutach otworzyc folię i dodac cebulkę. Pychotka.
Podawać z surówkami. Konfitura jest dobra i na ciepło i na zimno. Taka alternatywa popularnej żurawi
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.