Puszysty sernik

Składniki

100 g masła
250 g herbatników
500 g zmielonego twarogu
160 g cukru
4 jajka
250 g śmietany
4 łyżki soku z pomarańczy
1 łyżka cukru pudru
cynamon
starta gałka muszkatołowa
syrop malinowy
imbir

Sposób przyrządzenia

1 . Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami , 1 łyżeczką imbiru , gałki muszkatołowej i cynamonu . Wyłóż do natłuszczonej tortownicy , chłodzić 20 minut .
2 . Twaróg utrzeć z cukrem , jajkami i 1 łyżką soku pomarańczowego . Wylać na herbatniki i piec 45 minut w 180 stopniach C .

3 . Śmietanę wymieszać z resztą soku i cukrem pudrem . posmarować sernik , posypać gałką muszkatołową i polać syropem . Zapiekać 7 minut .