Sernik w bezowej czapie  - przepis. Przepisy na Serniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Sernik w bezowej czapie 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Kruche ciasto:
 1 margaryna
 3 szklanki mąki tortowej
 ½ szklanki cukru pudru
 5 żółtek 
 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 
 Masa serowa:
 100g margaryny 
 1 kg twarogu sernikowego (mielonego)
 6 jajek
 2 budynie śmietankowe bez cukru 2*40g
 ¾ szklanki cukru pudru
 2 łyżeczki cukru waniliowego
 1 puszka ananasów w syropie (kawałki) 
 Beza:
 5 białek
 1 szklanka cukry pudru                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                 Kruche ciasto:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię
,wstawić na 30 minut do lodówki.
 Ciasto rozwałkować na placek . Włożyć do natłuszczonej tortownicy (
24-26 cm). Brzegi ciasta docisnąć do obręczy tortownicy . Ciasto po
nakłuwać widelcem.
 Masa serowa:
 Stopić margarynę, ostudzić . Żółtka jaj utrzeć z cukrem pudrem,
cukrem waniliowym na puch Następnie dodać twaróg sernikowy, budyń
śmietankowy i dalej miksować do połączenia wszystkich składniki.
Dolać płynną margarynę i kawałki odsączonych ananasów , wymieszać.
Na koniec dodajemy pianę ubitą z pozostałych białek , połączyć
drewnianą łyżką.
 Na ciasto wlać masę serową 
 Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni, piec 60 minut. 
 Beza: 
Białka z cukrem ubijamy na sztywno. Po 45 minutach pieczenia
powstałą bezą posmarować sernik. Ponownie wstawić do piekarnika,
dopiec do końca.
 Przed podaniem ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.