Naleśniki z jajkiem - przepis. Przepisy na Placki i naleśniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Naleśniki z jajkiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki na ciasto naleśnikowe:
- 0,5 l mleka
- 1 jajko
- 300 g mąki pszennej
- sól, cukier do smaku
- olej do smażenia
Zawartość naleśników:
- 100 g sera żółtego
- 4 ogórki konserwowe
- 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych
- 1 pęczek szczypiorku
- ¼ główki sałaty lodowej
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki majonezu Tarsmak
- 2 łyżki śmietany kwaśnej
- sól i pieprz do smaku
+ jajka ugotowane na twardo
Sposób przyrządzenia:
Składniki na ciasto połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć na odrobinie oleju duże naleśniki. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku, ogórki, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Na naleśniki nałożyć powstały farsz, na farsz ułożyć sałatę lodową pokrojoną w paseczki, ugotowane jajka i ciasno zwinąć. Pokroić na cząstki i polać Sosem koperkowym Tarsmak.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.