Penne z warzywami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        250-300 g makaronu penne 
 1 marchewka
 cebula
 1/2 czerwonej papryki
 kilka różyczek kalafiora (może być mrożony) 
 3-4 mini kolby kukurydzy 
 2 łyżki masła
 130 ml śmietanki 30%
 1 łyżeczka soku z cytryny
 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki 
 sól,pieprz do smaku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                 Marchewkę pokroić w półplasterki,kolby kukurydzy w plasterki
(kawałki), czerwoną paprykę w kostkę. Cebulę posiekać,zeszklić na
maśle i dodać marchewkę, kukurydzę,paprykę i kalafior. Dusić razem
przez około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Połączyć ze
śmietanką. Doprawić sokiem z cytryny. Makaron ugotować według przepisu
na opakowaniu i połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i podać zaraz po przygotowaniu.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.