muszle łososiowe
Składniki
Muszle z łososiem - składniki:
•	1 szklanka groszku
•	marchew - 1 sztuka 
•	łosoś (filet) - 1 sztuka 
•	makaronowe muszle - 10 sztuk 
•	1 łyżka masła
•	Kulka mozzarelli
•	parmezan starty - 2 łyżki 
•	koperek - 2 łyżki 
•	śmietana 18 % - 80 mililitrów 
•	mleko - 100 mililitrów 
•	sól - do smaku - 1 sztuka 
•	pieprz - do smaku - 1 sztuka 
•	kostka rosołowa Winiary-rosół drobiowo-warzywny 
•	Czosnek w proszku
Sposób przyrządzenia
Makaron gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej Winiary, odcedzamy, zalewamy zimną wodą.
- Marchew obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy mrożony groszek i marchewkę. Po chwili wlewamy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu 3-4 minuty.
- Wlewamy około 80-100 ml śmietany, dodajemy przyprawę w mini kostkach czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia kroimy w średnią kostkę, dodajemy do warzyw, dusimy razem 3 minuty.
- Studzimy, dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella, nadziewamy muszle.
- Nadziany makaron układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy tartym parmezanem. Na dno naczynia wlewamy mleko.
- Pieczemy około 10 minut w temperaturze 170-180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy jeszcze odrobiną parmezanu i drobno posiekanym koperkiem.