SAŁATKA MAKARONOWA
Składniki
- makaron conchiglioni 20 sztuk
- farsz:
  3 szt.  konserwowe ogórki 
  3 jajka gotowane     
  1 pęczek natkipietruszki 
  2 łyżki majonezu
  1 ząbek czosnku
  2 łyżki masła
  1 pęczek rzodkiewek
  ok. 6 pieczarki 
  1 papryka 
Sposób przyrządzenia
- W osolonej wodzie ugotować makaron conchigliette /ok. 20 minut/. Przelać zimną wodą. Wystudzić. Żółtka rozetrzeć z masłem / 1 łyżeczka/ na jednolitą masę. Dodać drobno posiekany czosnek, korniszony. Białko z jajka b. drobno posiekać. Wymieszać. Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na masełku z cebulką. Lekko ciepłe połączyć z masą jajeczną
- Po wystygnięciu dodać majonez zmieszany z jogurtem, natką pietruszki, sól, pieprz do smaku . Lekko wymieszać. Muszle napełnić farszem. Ozdobić np. papryką i natką pietruszki.