Penne z owocami morza

Składniki

1/2 paczki makaronu penne , ugotowanego "al dente"
1 paczka mieszkanki koktajlowej "owoce morza" albo różnych owoców morza: krewetki, kalmary, małże itp
1/2 puszki pomidorów z puszki
2 ząbki czosnki
świeża bazylia
dobra oliwa
pieprz, sól
ser do posypania , najlepiej Parmezan

Sposób przyrządzenia

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i przysmażyć krewetki. Dodać drobno posiekany ząbek czosnku i doprawić solą oraz pieprzem. Dodać ugotowany makaron i podlać jeszcze oliwą z oliwek. Dodać pomidory pokrojone w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, dodać bazylię. Podawać ze startym parmezanem.

Zdrowe i  doskonałe, tak jak cała kuchnia śródziemnomorska. Smacznego