200 g makaronu spaghetti
1 średnia cebula
300 -350g mielonego z łopatki
70 g koncentratu pomidorowego puszeczka
100 g serka topionego śmietankowego
1 ,5 łyżeczki vegety
1/2 szklanki wody
parmezan starty - dla ozdoby
Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju z łyżeczką vegety. Następnie dodajemy mięso i smażymy, aż stanie się sypkie. Doprawiamy 1/2 łyżeczki vegety, mieszamy. Do gotowego mięsa dodajemy koncentrat, troszkę ponad pół szklanki wody, a następnie serek topiony pokrojony w kostkę.
Mieszamy, aż serek się rozpuści i wszystkie składniki się połączą.
Makaron gotujemy wg przepisu (najlepiej wstawić, zanim zaczniemy robić sos).
Na każdej porcji makaronu nakładamy łyżkę wazową sosu i posypujemy świeżo startym parmezanem.