Makaron z kurczakiem w sosie smietanowym

Składniki

80g makaronu
100g piersi kurczaka
cwiartka czerwonej papryki pokrojonej w paski
pol malej cebuli drobno posiekanej
garsc zielonych oliwek w krazki
pol malej cukinii pokrojonej w kostke
2 lyzki kukurydzy konserwowej
1 mala swieza smietana 12%
ziola prowansalskie
sol, pieprz do smaku
1 lyzka oliwy z oliwek
przyprawa fix do kurczaka
dodatkowa opcja - ser typu parmezan do posypania

Sposób przyrządzenia

Ugotowac makaron w osolonej wodzie "na zab"


Ugotowac piers kurczaka, najlepiej na parze, tak, zeby mieso latwo sie rozdzielalo, podrobic na male kawalki, ktore podsparzymy na lyzce oliwy z oliwek z przyprawa fix, dodajac nieco wody, by mieso nie wyschlo.


Dodajemy do miesa ugotowany makaron, pokrojone warzywa i zalewamy smietana, przyprawiamy sola, pieprzem i ziolami wedle gustu. Wszystko dobrze wymieszac, po czym podawac na talerzu. mozna posypac parmezanem.

Smacznego!