Leczo z kabaczka i kiełbasy – PALCE LIZAĆ! - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Leczo z kabaczka i kiełbasy – PALCE LIZAĆ!

Próbowałyście przygotować leczo z kabaczka? Zachwyciło nam swym smakiem i jest wprost idealne na obecną jesienną pogodę. Po ciężkim dniu w pracy, czy w szkole podbije serca i podniebienia każdego domownika.

Leczo z kabaczka i kiełbasy – PALCE LIZAĆ!

Autor zdjęcia/źródło: Leczo z kabaczka i kiełbasą @ 123 RF

Rozgrzewające, pożywne, pyszne! Leczo z kabaczka i kiełbasy może zagościć także na Twoim stole. Wystarczy kilka minut przygotowań. Przepis jest naprawdę prosty, a smak? Niebywały.

Polecamy każdej mamie, która chce dobrze nakarmić swoją rodzinę i jednocześnie nie ma tego dnia za wiele czasu. Zdradzimy Wam mały sekret. Pst. Leczo z kabaczka i kiełbasy to niezawodny sposób na męża, zwłaszcza w dzień kiedy porysujesz w jego samochodzie lusterko…


Składniki:

  • 2 kabaczki,
  • 35 dag kiełbasy,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka zielona, 1 czerwona,
  • 2 łyżki pomidorów bez skórki (zrób je sama lub kup w puszce),
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej,
  • 1 łyżeczka pieprzu,

Wykonanie KROK PO KROKU

Kabaczka obieramy z skórki przecinamy i wyciągamy łyżka pestki. Kroimy w dużą kostkę . Na patelni na oliwie podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbaskę podsmażamy . Dodajemy pokrojoną paprykę . Kabaczka przelewamy wrzątkiem i zostawiamy go chwilę w gorącej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnię . Mieszamy . Dodajemy fix leczo knorr. Doprawiamy słodką papryką w proszku . Mieszamy . Dodajemy pomidory z puszki bez skórki zmiksowane. Mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejnych parę minut . Doprawiamy pieprzem do smaku