Obecnie coraz więcej osób – szczególnie rodziców – zainteresowanych jest zdrowym odżywianiem swojej rodziny. W zmianie nawyków żywieniowych mogą im pomóc ekologiczne kasze pozyskiwane z polskich niskoprzetworzonych zbóż. Takie produkty ma w swojej ofercie marka Helpa, założona przez lekarza i dietetyka.
Polskie kaszki Helpa
Poszukiwacze ekologicznych produktów zwracają uwagę na kaszki ekologiczne Helpa. Nie chodzi wcale o krzykliwe reklamy nawołujące do ich kupienia czy pstrokate opakowania. Przeciwnie! Polacy szukają prostych, nieskomplikowanych artykułów spożywczych, które pod względem wyglądu, smaku i sposobu przyrządzenia przywołują im skojarzenia z dzieciństwem. To wtedy gotowało się spokojnie i tradycyjnie – produkty instant nie miały racji bytu. Dzisiaj wielu wielbicieli kasz tej marki zwraca uwagę na to, że najlepszy rosół to taki, który gotuje się długo, a nie zalewa wrzątkiem. Identycznie jest z kaszami.
Za co jeszcze docenisz kaszki Helpa?
- Za jasny i przejrzysty skład – to 100% zboża, warzywa i owoce, bez dodatkowych ulepszaczy, substancji słodzących czy barwników.
- Za smak – jest efektem tego, że zboża nie są mocno przetworzone, czyli zachowują swój kolor i smak. W dodatku można go łatwo podkręcić dzięki dodatkom owocowym, warzywnym i przyprawom.
- Za całą filozofię, jaka przyświeca marce – produkt jest w 100% polski (kupując go, wspierasz m.in. niewielkie lokalne gospodarstwa rolne). Jego pomysłodawczynie to dwie mamy – dietetyk i lekarz, które wymyślając markę Helpa wiedziały, że tworzą coś, z czego będą korzystały one same i ich bliscy.
Dzisiaj ludzie bardziej krytycznie niż wcześniej podchodzą do zakupów produktów spożywczych, z których gotują dania dla swoich bliskich. Częściej czytają składy, analizują zawartość substancji odżywczych, zwracają się z powrotem ku tradycji. To wszystko sprawia, że chętnie wybierają ekologiczne kasze sygnowane logo Helpa.
Gatunki kasz
Helpa oferuje duży wybór kasz dla całej rodziny. Kaszki dostępne są w wersjach jednoskładnikowych lub w propozycjach wielozbożowych, co pozwala na kreatywność w kuchni. Na bazie wielu z nich, np. owsianej czy samopszy można przyrządzić mnóstwo smacznych dań, począwszy od przystawek, przez obiady, pełnowartościowe śniadania i kolacje, aż po słodkie wypieki i desery.
Ekologiczne kasze to smaczna i zdrowa baza dla wielu potraw. Warto rozszerzyć o nie dietę swoją i swoich bliskich.