Karkówka z patelni
- Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
- Posty: 30511
Mam zamarynowaną karkówkę i pomyślałam aby usmażyc ją na patelni. Do tej pory tylko dusiłam lub robiłam z pieca. Ale może pyszna by była z patelni? Tylko w jaki sposób smażyc aby w środku nie była surowa ani sucha z zewnątrz?
- Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
- Posty: 10745
No dla mnie nie takie świetne ;) Dla przykładu schab ze śliwką uważam za skarajne barbarzyństwo i marnotrawienie dobręgo mięska ;)
Nooo to tylko barbarzyńcy tak robią schab,schab w morelach rewelacja.ALe rozumiem że chodzi o ten schab PQS...
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
No dla mnie nie takie świetne ;) Dla przykładu schab ze śliwką uważam za skarajne barbarzyństwo i marnotrawienie dobręgo mięska ;)
Nooo to tylko barbarzyńcy tak robią schab,schab w morelach rewelacja.ALe rozumiem że chodzi o ten schab PQS...
A ja lubię pieczony schabik z morelami i żurawinkami, może też być ze śliwkami... mniam
- Zarejestrowany: 07.09.2011, 20:03
- Posty: 99
Heh, nie tylko PQS ;) Każ
No dla mnie nie takie świetne ;) Dla przykładu schab ze śliwką uważam za skarajne barbarzyństwo i marnotrawienie dobręgo mięska ;)
Nooo to tylko barbarzyńcy tak robią schab,schab w morelach rewelacja.ALe rozumiem że chodzi o ten schab PQS...
Heh, nie tylko PQS ;) Dla mnie w ogóle mięso z owocami jakoś idzie w parze, niezależnie od owoców, czy mięsa.
- Zarejestrowany: 28.12.2010, 22:33
- Posty: 90
Heh, nie tylko PQS ;) Każ
No dla mnie nie takie świetne ;) Dla przykładu schab ze śliwką uważam za skarajne barbarzyństwo i marnotrawienie dobręgo mięska ;)
Nooo to tylko barbarzyńcy tak robią schab,schab w morelach rewelacja.ALe rozumiem że chodzi o ten schab PQS...
Heh, nie tylko PQS ;) Dla mnie w ogóle mięso z owocami jakoś idzie w parze, niezależnie od owoców, czy mięsa.
Widocznie jeszcze musi Ci się smak wyrobić :)
Owoce genialnie potrafią wyciagnąć smak mięsa - zobaczysz, że jeszcze Ci się zmieni.
A swoją - lubisz chatney'e do mięs? :)
- Zarejestrowany: 07.09.2011, 20:03
- Posty: 99
Że co? Pierwsze słyszę :) Możesz coś więcej powiedzieć?
- Zarejestrowany: 28.12.2010, 22:33
- Posty: 90
Że co? Pierwsze słyszę :) Możesz coś więcej powiedzieć?
No tak - to są takie jakby sosy na zimno do mięs (czy to smażonych, grillowanych czy pieczonych) zrobione z owoców, tyle że przygotowane na ostro.
- Zarejestrowany: 07.09.2011, 20:03
- Posty: 99
Oj to na pewno nie próbowałam takich rzeczy. A sama je przygotowujesz, czy kupujesz gotowe?
- Zarejestrowany: 28.12.2010, 22:33
- Posty: 90
Staram się sama przygotowywać - np do pieczonego schabu lubię chatneya z czerwonych porzeczek. Żeby był ostry dosypuję chilli - genialna sprawa :)
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Ja tam dzisiaj bitki z karkówki robiłam - prosto i smacznie...
- Zarejestrowany: 07.09.2011, 20:03
- Posty: 99
Anuśka - masz jakiś dokłądniejszy przepis na to z porzeczkami? Brzmi jakoś zachęcająco, nie wiem dlaczego :P
- Zarejestrowany: 28.12.2010, 22:33
- Posty: 90
Ja tam dzisiaj bitki z karkówki robiłam - prosto i smacznie...
ja z karkówki raczej nie robię, jeśli już to z szynki. W karkówce za dużo jest poprzerastanych kawałków :)
- Zarejestrowany: 07.09.2011, 20:03
- Posty: 99
Nie we wszystkich. Przy odrobinie szczęścia można kupić taką, gdzie prawie samo mięsko jest.
- Zarejestrowany: 10.01.2010, 14:35
- Posty: 7481
ja używam karkówki do sosu po cygańsku...jest pyszna:)
- Zarejestrowany: 16.01.2011, 15:14
- Posty: 11242
Ostatnio robiłam karkówke z pieczarkami,cebulą,w zalewie z maggi i octu balsamicznego.Ciekawy smak nawet miała.
- Zarejestrowany: 28.12.2010, 22:33
- Posty: 90
Zalewa z maggi - jakoś mi to nie dokońca pasuje. Maggi raczej nie używam u siebie w kuchni, nie wiem czy bym się przekonała do czegoś takiego. No chyba, że to są ze 2 krople to może, ale takiego mocnego dominującego smaku to bym nie wytrzymała :)
- Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
- Posty: 10745
Zalewa z maggi - jakoś mi to nie dokońca pasuje. Maggi raczej nie używam u siebie w kuchni, nie wiem czy bym się przekonała do czegoś takiego. No chyba, że to są ze 2 krople to może, ale takiego mocnego dominującego smaku to bym nie wytrzymała :)
u mnie w kuchni maga spisuję się świetnie,używam do zup,sosów,mięs.....przecież w kuchni chodzi o to aby było smacznie i ze smakiem a nie mdło.
- Zarejestrowany: 28.12.2010, 22:33
- Posty: 90
No właśnie dla mnie maggi ma mdły smak, taki sztuczny. Zdecydowanie wolę zioła czy też inne przyprawy i możesz mi uwierzyć, że mdło nie jest, a wręcz przeciwnie. np. mięso z rozmarynem wychdzi genialne :)
- Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
- Posty: 10745
No właśnie dla mnie maggi ma mdły smak, taki sztuczny. Zdecydowanie wolę zioła czy też inne przyprawy i możesz mi uwierzyć, że mdło nie jest, a wręcz przeciwnie. np. mięso z rozmarynem wychdzi genialne :)
heheehhe dla bez magi jest mdło-i też używam dużo przypraw.
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Ja tam dzisiaj bitki z karkówki robiłam - prosto i smacznie...
ja z karkówki raczej nie robię, jeśli już to z szynki. W karkówce za dużo jest poprzerastanych kawałków :)
Moi domownicy wolą bitki z karkówki, szynka za sucha jest... Szynkę robię duszoną w warzywach... mniam
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Ja w swojej kuchni nie używam maggi - już tak jest...