Ja osobiście uwielbiam chleb, ale synkowi i babci kupuję taki miękki prawie jak bułka, mąż woli bułki:)
A ty jakie pieczywo lubisz na sniadanie?
2 listopada 2011 22:36 | ID: 673510
Jem i bułeczki i chlebek, ale ciemny
2 listopada 2011 22:52 | ID: 673543
Staram sie jeść częściej chleb, bo zdrowszy.
2 listopada 2011 23:12 | ID: 673554
Mam taki swój ulubiony chlebek, o taki:
CHLEB ŻYTNI
Pyszny jest, wolę go od najlepszej bułki. Skład: mąka żytnia, woda, sól :D Z piekarni Maria z Miękini :)
Piekarnia Maria powstała w 1991 roku. Założycielką jest mgr inżynier Maria Waśniewska, znana w środowisku makrobiotyków wrocławskich propagatorka żywności naturalnej, nieprzetworzonej przemysłowo. W małym, poniemieckim piecu rozpoczęto produkcję chleba, który do dziś stanowi ewenement w krajowym piekarnictwie. Sprowadzono surowiec najwyższej jakości z najdalszych zakątków Polski, a przemiał ziaren odbywał się w młynie specjalnie dostosowanym do produkcji mąki razowej. Następnie wypiekano WEGET na trójfazowo przygotowanym zakwasie, bez dodatku drożdży, których wszechobecność w piekarnictwie obniża walory zdrowotne chleba. Aby wzbogacić walory smakowe cleba WEGET wprowadzono stopniowo takie dodatki jak: słonecznik, orzechy, rodzynki, kminek, len, cebula czy sezam.
Dziś piekarnia MARIA stanowi zespół ludzi doświadczonych, a jednocześnie otwartych na nowatorskie podejście do zdrowej żywości, bez złych nawyków wyniesionych ze zwykłych piekarni. Dzięki nowoczesnym urządzeniom, zastosowaniu ekologicznych technologii i wyjątkowej recepturze tworzą dla Państwa chleb, który uzyskał wysokie oceny wśród lekarzy, dietetyków oraz konsumentów krajowych i zagranicznych.
Bardzo polecam, pyszota.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.