kurki
Marynowane tylko jadłem. Faktycznie - pychota.
Marynowane tylko jadłem. Faktycznie - pychota.
zawsze to jakiś pomysł - zamarynować
Kurki w jajecznicy niezłe, zupa kurkowa pycha a sos z kurek rewelacja! Tak mówią - ja ostrożnie do tego podchodzę. Nie przepadam za grzybami - kocham je tylko zbierać!
Tobie nie wolno jeść grzybów!!! Są ciężkostrawne. Szymcio nie byłby zachwycony!
Kurki w jajecznicy niezłe, zupa kurkowa pycha a sos z kurek rewelacja! Tak mówią - ja ostrożnie do tego podchodzę. Nie przepadam za grzybami - kocham je tylko zbierać!
Tobie nie wolno jeść grzybów!!! Są ciężkostrawne. Szymcio nie byłby zachwycony!
Kurki w jajecznicy niezłe, zupa kurkowa pycha a sos z kurek rewelacja! Tak mówią - ja ostrożnie do tego podchodzę. Nie przepadam za grzybami - kocham je tylko zbierać!
Tobie nie wolno jeść grzybów!!! Są ciężkostrawne. Szymcio nie byłby zachwycony!
Ja w zasadzie też nie przepadam za grzybami, ale na te kurki to bym się chyba połasiła ;) Ale jak piszesz, ze nie wolno, to nie wolno :) Mężul wraca to Mężulowi z nich coś wymyślę.
- Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
- Posty: 10745
Ja swoje już pomroziłam:)Uwielbiam polędwiczki wieprzowe w sosie z kurek.Zupa Kurkowa pychotka,kurki smażone na patelni ze śmietaną i mąką rewelacja.W jajecznicy też pycha.Jeżeli masz ich dużo to poporcjuj i pomroź,ja zawsze kroję kurki na mniejsze kawałki i mroże.
Ja swoje już pomroziłam:)Uwielbiam polędwiczki wieprzowe w sosie z kurek.Zupa Kurkowa pychotka,kurki smażone na patelni ze śmietaną i mąką rewelacja.W jajecznicy też pycha.Jeżeli masz ich dużo to poporcjuj i pomroź,ja zawsze kroję kurki na mniejsze kawałki i mroże.
Chyba tak zrobię. Jest ich sporo, więc poporcjuję i pomrożę. Będzie dla Męża, rzeczywiście karmię piersią i może nie powinnam ja ich jeść. Ale taka jajecznica z kurkami, czy zupa to mi się zamarzyła...
- Zarejestrowany: 10.05.2011, 18:06
- Posty: 1709
Marynowane,jajecznica,suszone-rewelacja
- Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
- Posty: 10745
Marynowane,jajecznica,suszone-rewelacja
Suszone?nigdy nie suszyłam kurek do czego można je później dodać?
- Zarejestrowany: 10.05.2011, 18:06
- Posty: 1709
Marynowane,jajecznica,suszone-rewelacja
Suszone?nigdy nie suszyłam kurek do czego można je później dodać?
Wrzucasz do wody na noc,a jajecznica z rana jak się patrzy,można dodać też do wigilijnych uszek-trochę delikatniejsze
- Zarejestrowany: 17.12.2009, 20:50
- Posty: 9899
Kurki w śmietanie z ryżem-pyszne!
ja ostatnio robilam sos z kurek z cebulką, śmietaną i koperkiem
Ja uwielbiam sos, taki jak koleżanka wyżej opisała. Z jajkiem jadłam raz. poza tym nie wiem co jeszcze robi się z kurkami, bo ich nie zbieram. Nie znam się aż tak.
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Moja mama gotuje, mieli w maszynce i jako nadzionko do pierogów najczęściej wigilijnych. Dobre.
- Zarejestrowany: 16.05.2011, 23:03
- Posty: 3002
Moja mama robi pyszne jurki w śmietanie.Najpierw dusi je na maśle z cebluką, a potem zalewa śmietaną...Uwielbiam!
Nigdy nie jadłam kurek...smaku mi narobiłyście...
- Zarejestrowany: 08.04.2011, 08:58
- Posty: 1112
Moja mama robi kurki na maśle. Nie wiem jak - ale są przepyszne :)
Uwielbiam polędwiczkę wieprzową w kukach.
Na malej ilości oliwy smażysz sznycle z polędwicy. Na masełku dusisz umyte kurki około 20 minut, możesz dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Zalewasz śwmietanką 18 % i przekładasz do polędwiczek. wszystko razem dusisz jeszcze kilka minut. Podajesz z ziemniakami i gotowanymi warzywami. Pychota!
- Zarejestrowany: 22.02.2010, 10:02
- Posty: 3921
Składniki
200 g kurek średniej wielkości oczyszczonych
1 jajko
½ szklanki mąki
½ szklanki piwa
½ główki sałaty strzępiastej
½ główki sałaty masłowej
½ główki sałaty radiccio
1 cykoria
10 szt. pomidorków koktajlowych
½ szklanki pestek słonecznika
5 listków bazylii
3 łyżki octu jabłkowego
½ szklanki oliwy
sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie
Z jajka, mąki i piwa przygotuj ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Kurki namocz, posól i oprósz mąką. Zanurz w cieście i smaż w głębokim oleju na złotobrązowy kolor. Sałaty porwij na mniejsze kawałki. Bazylię posiekaj. Upraż pestki słonecznika. Posól dobrze ocet jabłkowy i wmieszaj w niego oliwę. Polej sosem sałatę i pomidory. Wymieszaj wszystko razem i wyłóż do salaterki. Na wierzch ułóż kurki w cieście i posyp pestkami słonecznika.