1 listopada 2014 07:48 | ID: 1158994
Jestem beztalenciem ciastowym... chociaż dawno, dawno temu coś tam mi wychodziło...
Na ten weekend kupiłam sernik - jeszcze takiego nie widziałam i nie jadłam... zobaczymy czy polecenie Pani było trafne....
Talentu zbyt wielkiego nie mam , ale rodzina moja ciast kupionych w sklepie nie jada . Mój młodszy brat od jakiegoś czasu też ciasta piecze i podrzuca mi swoje przepisy .
U nas w sklepie można kupić ciasta pieczone przez naszą piekarnię i na prawdę są dobre... od czasu do czasu kupuję...
1 listopada 2014 07:55 | ID: 1158997
uwielbiam piec ciasta,nie cierpię tych sztucznych kupnych ciast
1 listopada 2014 08:00 | ID: 1158999
Kurcze takie wafle to chyba i mnie by wyszły? to chyba z półproduktów i nie trzeba piekarnika nastawiać
Asiu jak je zrobiłaś?
1 szkl.cukru
1/2 szkl.mleka
1 margaryna zwykla
3-4 łyżki kakao
2-3 szkl.mleka w proszku granulowanego ,może być więcej gdzy masa rzadka
Do garnaka wrzucamy margarynę,cukier,mleko rozpuszczamy i zagotowywujemy,dodajemy kakao i gotujemy jeszcze 5 minut.Po ostudzeniu wsypujemy mleko granulowane miksujemy i gotowe ,smarujemy wafle.Smacznego:)
Dzięki. Myślę, że się skuszę niebawem :)
1 listopada 2014 09:51 | ID: 1159035
Dzięki! I ja sobie spisałam, tez zrobię domowe wafelki!
1 listopada 2014 09:53 | ID: 1159036
U mnie na razie szarlotki króluja!
1 listopada 2014 10:52 | ID: 1159056
A na weekend zrobię moze gniazdka.
1 listopada 2014 10:56 | ID: 1159058
A na weekend zrobię moze gniazdka.
A co to takiego?
1 listopada 2014 10:57 | ID: 1159059
Jadłam ostatnio ciasto Mleczna Kanapka. Ale pycha!
1 listopada 2014 11:08 | ID: 1159060
1 listopada 2014 11:11 | ID: 1159061
Fajne to! Dawaj przepis!
1 listopada 2014 11:16 | ID: 1159063
Fajne to! Dawaj przepis!
Nie robiłam tego osobiście, ale koleżanka dała mi przepis tak jak to ona robi.
Składniki :
200 g mąki pszennej
100g masła
4 jajka
szczypta soli oliwa do smażenia.
Wykonanie:
W garnku zagotować szklankę wody z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień i na wrzątek wsypać przesianą mąkę, cały czas energicznie mieszając. Ucierać ciasto, aż będzie gładkie i zacznie odstawać od ścianek garnka. Ostudzić.Ciasto zmiksować z wbijanymi kolejno jajkami. Przełożyć do szprycy cukierniczej. Z papieru pergaminowego wyciąć kwadraty o boku około 10 cm, posmarować je olejem. Na każdy wycisnąć kółka ciasta o średnicy 6 - 7 cm (to ułatwia przekładanie ciastek na gorący tłuszcz)Olej rozgrzać w szerokim rondlu. Partiami wkładać pączki (papierem do góry, a po 1 minucie go usunąć - lekko odchodzi). Smażyć po 4 - 5 minut z każdej strony, olej powinien mieć temperaturę około 180ºC. Wyjąć, odsączyć na ręczniku papierowym. Odłożyć do ostudzenia.
1 listopada 2014 11:27 | ID: 1159066
Może być fajne! Ale ciasto bardziej przypomina ptysiowe!
7 listopada 2014 08:21 | ID: 1160945
Nie mam pojęcia co zrobię.
7 listopada 2014 09:38 | ID: 1160997
10 listopada 2014 11:00 | ID: 1161796
Bułeczki drożdzowe robie. Z przepisu jak po norwesku tylko zamiast z cynamonem to z twarożkiem.
10 listopada 2014 13:27 | ID: 1161860
Moze muffinki będą ;) Okaże sie ;)
10 listopada 2014 15:32 | ID: 1161897
Nie na niedzielę, ale na jutro, rafaello zrobię.
10 listopada 2014 22:48 | ID: 1161970
Nie na niedzielę, ale na jutro, rafaello zrobię.
Uwielbiam Na kawce u Ciebie jutro jestem!
23 listopada 2014 16:03 | ID: 1165859
Metrowca robię. Znacie takie ciasto?
23 listopada 2014 16:10 | ID: 1165865
Metrowca robię. Znacie takie ciasto?
Znam - jest pyszne . U mnie w tą niedzielę ciasta nie było .
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.