8 grudnia 2013 10:45 | ID: 1052521
~Ja upiekłam piernika;)
8 grudnia 2013 11:20 | ID: 1052539
w piątek piekłam murzynka. jeszcze jest kawałek.
8 grudnia 2013 11:48 | ID: 1052564
Ma ktoś może przepis na krem do Murzynka?
Marmoladą przełuż albo jeogurtem naturalnym, tylko musi być taki bardzo gęsty.
Do kremu dodałam jogurtu greckiego zamiast zsiadłego mleka. Efekt super, smakuje jak Murzynek który piekła moja babcia :)
11 grudnia 2013 22:54 | ID: 1054122
Zrobiłam dziś 3bita na biszkopcie! Ale słodkości
9 stycznia 2014 20:15 | ID: 1064025
Składniki:
500 g serka na sernik (ja miałam Emilki, z niego zawsze wychodzi najlepiej)
5 jaj
2,5 łyżki słodzika
kilka kropli dowolnego aromatu
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć do białości ze słodzikiem. Dodać ser i aromat, zmiksować porządnie z żółtkami.
Następnie pianę z białek zmieszać delikatnie lecz dokładnie z masą serową.
Wyłożyć do formy i piec 100 minut w 130 stopniach.
Bardzo ważna jest temperatura oraz czas pieczenia.
Po upieczeniu i wyciągnąć z blaszki razem z papierem na jakąś kratkę najlepiej, żeby odparował i nie był mokry od spodu
jutro robie
9 stycznia 2014 20:25 | ID: 1064026
Ilość produktów nieduża, na ją blaszkę ci to zajęło?
9 stycznia 2014 20:25 | ID: 1064028
Ilość produktów nieduża, na ją blaszkę ci to zajęło?
jeszcze nie robiłam
to jest ciacho Dukanowe
9 stycznia 2014 20:27 | ID: 1064029
Ilość produktów nieduża, na ją blaszkę ci to zajęło?
jeszcze nie robiłam
to jest ciacho Dukanowe
Podejrzewam że niedużą, weź zrób to zobaczymy. Ale wyglądaa apetycznie
Masz coś jeszcze Dukanowe?
9 stycznia 2014 20:35 | ID: 1064031
Ilość produktów nieduża, na ją blaszkę ci to zajęło?
jeszcze nie robiłam
to jest ciacho Dukanowe
Podejrzewam że niedużą, weź zrób to zobaczymy. Ale wyglądaa apetycznie
Masz coś jeszcze Dukanowe?
mammmm]
jutro ci pokarze
10 stycznia 2014 18:52 | ID: 1064375
Szarlotkę zrobiłam.
Składniki:
500 g serka na sernik (ja miałam Emilki, z niego zawsze wychodzi najlepiej)
5 jaj
2,5 łyżki słodzika
kilka kropli dowolnego aromatu
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć do białości ze słodzikiem. Dodać ser i aromat, zmiksować porządnie z żółtkami.
Następnie pianę z białek zmieszać delikatnie lecz dokładnie z masą serową.
Wyłożyć do formy i piec 100 minut w 130 stopniach.
Bardzo ważna jest temperatura oraz czas pieczenia.
Po upieczeniu i wyciągnąć z blaszki razem z papierem na jakąś kratkę najlepiej, żeby odparował i nie był mokry od spodu
jutro robie
Chciałam ten serniczek zobić ale mi dzieciaki twarożek zjadły
10 stycznia 2014 18:55 | ID: 1064376
zapomniałam kupic ten ser...
jutro kupie bo musze go koniecznie zrobic
10 stycznia 2014 19:06 | ID: 1064384
zapomniałam kupic ten ser...
jutro kupie bo musze go koniecznie zrobic
Też zrobię.
10 stycznia 2014 21:48 | ID: 1064420
ja upiekłam dziś ciasto z jabłkami a raczej placek wyszedł..ale bez zakalca;-)
10 stycznia 2014 22:46 | ID: 1064428
Zrobię cinnabonki :), ostatnio były pyszne więc tym razem zrobię więcej :)
10 stycznia 2014 23:56 | ID: 1064430
Zrobię cinnabonki :), ostatnio były pyszne więc tym razem zrobię więcej :)
co to jest?
23 stycznia 2014 13:30 | ID: 1070367
O Marietka zapomiałam o twoim cieście. Muszę je w końcu wypróbować.
Ale dzisiaj zrobię Ciasto na maślance. I jaszcze jakieś z owocami.
23 stycznia 2014 17:52 | ID: 1070536
Mama namawia mnie na sernik, ale pewnie będzie ucierany z borówkami... ulubiony Juluśki :)
25 stycznia 2014 19:14 | ID: 1071336
Zrobiłam ciasto na maślance.
25 stycznia 2014 23:33 | ID: 1071491
Chwalę się............................Upiekłam karpatkę....i mi się udała:)))).
25 stycznia 2014 23:52 | ID: 1071499
Chwalę się............................Upiekłam karpatkę....i mi się udała:)))).
Gratulacje :)
Ja mam zakaz pieczenia ciast - Mąż się odchudza :P
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.