13 września 2012 22:22 | ID: 829126
ciasto toffi, jak bede miala chwile to dodam przepis do zakładki "przepisy" bo jest rewelacyjne!
13 września 2012 22:50 | ID: 829139
a na jaka blache ten przepis? podaj ksztalt i wymiary,jesli to nie klopot :)
13 września 2012 23:01 | ID: 829143
Stokrotko na familiowych nie ma.Wkleiłam link dp przepisu.
Martuś ten twój przepis to robiłam z tym że górną warstwę ciasta tarłam na tarce,a potem na wierzch wylewałam białka ubite z kisielem truskawkowym :).
14 września 2012 08:13 | ID: 829169
Marta dzięki za przepis, może znajdę w niedzielę czas i zrobię, bo smaku sobie narobiłam jak go czytałam, że hej... :)
14 września 2012 08:18 | ID: 829172
ja je bardzo szybko robiłam i nawet Jowis mi pomagała. naprawde jest proste
14 września 2012 08:19 | ID: 829173
Stokrotko na familiowych nie ma.Wkleiłam link dp przepisu.
Martuś ten twój przepis to robiłam z tym że górną warstwę ciasta tarłam na tarce,a potem na wierzch wylewałam białka ubite z kisielem truskawkowym :).
Asia, ale moj tan spod i gora ciasta byla takie lejace bardziej, pewnie chodzi ci ze na kruchym robiłas???
14 września 2012 08:24 | ID: 829175
ja je bardzo szybko robiłam i nawet Jowis mi pomagała. naprawde jest proste
Witaj Martuniu, czy ten przepis jest na dużą blachę?
...a ja polecam wypróbować biszkopt z bananami i bitą śmietaną, bardzo łatwe i szybkie ciasto, udaje się zawsze i jest pyszne:)
14 września 2012 08:29 | ID: 829176
ja je bardzo szybko robiłam i nawet Jowis mi pomagała. naprawde jest proste
Witaj Martuniu, czy ten przepis jest na dużą blachę?
...a ja polecam wypróbować biszkopt z bananami i bitą śmietaną, bardzo łatwe i szybkie ciasto, udaje się zawsze i jest pyszne:)
ja ja na mniejsza robiłam, ale sasiadka robila ten sam przepis na wieksza tzn. normalna blache.
14 września 2012 13:31 | ID: 829423
dziewczyny pisze tu przepis na moje ciacho z budyniem i jabłkami:
Ugotować budynie w 3/4 litra mleka. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry.
Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku, dodając część mąki i proszek do pieczenia. Dobrze połączyć. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Pokrojone jabłka wyłożyć na ciasto. Na jabłka położyć gorący budyń, a następnie drugą część ciasta. Piec około godzinę w 170°C.
jejuuu niebo w gebie ja juz jem... ale ciepłe....
patrzac na ten przepis, ja robie podobny ale z kislem :)
14 września 2012 19:18 | ID: 829555
Jutro zrobię napoleonka i salceson:)
15 września 2012 09:25 | ID: 829739
Jutro zrobię napoleonka i salceson:)
Żanetko - proszę o przepis na Twojego Napoleonka ...
15 września 2012 10:48 | ID: 829759
Jutro zrobię napoleonka i salceson:)
Co to za ciasto "salceson"????
15 września 2012 11:27 | ID: 829768
salceson to u mnie jest murzynek z jablkami :)
16 września 2012 23:01 | ID: 830310
Stokrotko na familiowych nie ma.Wkleiłam link dp przepisu.
Martuś ten twój przepis to robiłam z tym że górną warstwę ciasta tarłam na tarce,a potem na wierzch wylewałam białka ubite z kisielem truskawkowym :).
Asia, ale moj tan spod i gora ciasta byla takie lejace bardziej, pewnie chodzi ci ze na kruchym robiłas???
Tak ja na kruchym :).
17 września 2012 08:44 | ID: 830374
No i upiekłąm ciasto, ale nie to z przepisu Marty tylko dyniowe, bo akurat dostała mi się w prezencie dynia :D ale Martowy przepis wypróbuję w przyszłą niedzielę :P
17 września 2012 10:12 | ID: 830406
salceson to u mnie jest murzynek z jablkami :)
Ja też znam to ciasto w takiej wersji.
17 września 2012 11:14 | ID: 830447
Jutro zrobię napoleonka i salceson:)
Żanetko - proszę o przepis na Twojego Napoleonka ...
2 duże paczki herbatników;)
Szklanka krupczatki, 3 żóltka, szklanka cukru, pół kostki margaryny, litr mleka, cukier waniliowy.
Blach wyłożyć herbatnikami. 3/4 litra mleka zagotować z margaryną i cukerm. W pozostałej części mleka rozmieszać krupczatkę (lub kaszę manną), i zółtka. Do gotującego mleka wlać masę i zagotować. Potem wylać tę masę na herbatniki i przykryć następną warstwą herbatników:)
Szybko, tanio i smacznie:)
17 września 2012 11:53 | ID: 830466
Stokrotko na familiowych nie ma.Wkleiłam link dp przepisu.
Martuś ten twój przepis to robiłam z tym że górną warstwę ciasta tarłam na tarce,a potem na wierzch wylewałam białka ubite z kisielem truskawkowym :).
Asia, ale moj tan spod i gora ciasta byla takie lejace bardziej, pewnie chodzi ci ze na kruchym robiłas???
Tak ja na kruchym :).
na kruchym pieke normalny jabłecznik...
17 września 2012 12:04 | ID: 830472
w sobotę piekłam szarlotkę w dużej blaszce. śladu po niej nie ma...:)
20 października 2012 14:53 | ID: 848936
upiekłam dziś ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami. ale nie sądzę,by ono było na niedzielę ;)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.