Mazurek wielkanocny
- Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
- Posty: 30511

Ja również mam mazurka. Chyba pół kg bakalii w nim jest.
Widzisz poradziłaś sobie.
- Zarejestrowany: 11.01.2011, 16:14
- Posty: 98
Czy ktoś z Was jest doświadczony w mazurkach? Ja mam bardzo dużą ochotę zrobić takiego mazurka na wielkanoncy stół. Będąc w Biedronce kupiłam sobie ich nową gazetę z przepisami Moje SmakiŻycia i jest tam fajny, wydaje się prosty przepis na Mazurek orzechowy, daktylowy i waniliowy. Składniki nardzo proste, wydaje się sam w sobie prosty do zrobiania. czy ktoś zna ten przepis? warto? generalnie z poprzedniego numeru robiłam ze 3-4 przepisy i wszystko fajnie wyszło. Ale mazurek dla mnie to póki co wyższa półka :D
- Zarejestrowany: 06.11.2014, 17:56
- Posty: 3250
Jakie mazurki będziecie piec w tym roku na święta? My mamy taką propozycję:
Mazurek kajmakowy z orzechami – jeszcze takiego nie jedliście!>>- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Nie robiłam jeszcze.. może w końcu spróbuję
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
Jakie mazurki będziecie piec w tym roku na święta? My mamy taką propozycję:
Mazurek kajmakowy z orzechami – jeszcze takiego nie jedliście!>>o ciekawy kajmakowy!
- Zarejestrowany: 22.04.2014, 09:04
- Posty: 45
u nas w tym roku mazurek z masy orzechowej z kawałkami orzechów, kupiłam taką gotową z helio i gotowy kruchy spód, dekorację zamierzam zrobić z żurawiny i innych bakali :)
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
u nas w tym roku mazurek z masy orzechowej z kawałkami orzechów, kupiłam taką gotową z helio i gotowy kruchy spód, dekorację zamierzam zrobić z żurawiny i innych bakali :)
ja mam uczulenie na orzeszki
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Ja w tamtym roku odważyłam się zrobić paschę , wyszła mi wyśmienia:-) W tym roku poraz pierwszy chcę zrobić mazurka . Jakie mazurki są najlepsze ??
- Zarejestrowany: 02.03.2016, 09:39
- Posty: 8
Ja co roku chcę zrobić i nie mogę się zabrac... wydaje mi się to bardzo pracochłonne ;P
- Zarejestrowany: 06.11.2014, 17:56
- Posty: 3250
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
ja dla mamy
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
U nas tez nie było.. ale chciała bym się nauczyć..
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
U nas tez nie było.. ale chciała bym się nauczyć..
ja nigdy nie jadlam :o
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
U nas też...
- Zarejestrowany: 01.10.2009, 10:38
- Posty: 4075
u nas w tym roku mazurek z masy orzechowej z kawałkami orzechów, kupiłam taką gotową z helio i gotowy kruchy spód, dekorację zamierzam zrobić z żurawiny i innych bakali :)
Też kupiłam taką masę orzechową, jednak nie wiem czy trzeba utrzeć z masłem (jak mase krówkową) czy samą masą posmarować. Nie miałam nigdy takiej gotowej. Kajmakowej nie zrobię bo taka będzie w alpejskiej.
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
u nas w tym roku mazurek z masy orzechowej z kawałkami orzechów, kupiłam taką gotową z helio i gotowy kruchy spód, dekorację zamierzam zrobić z żurawiny i innych bakali :)
Też kupiłam taką masę orzechową, jednak nie wiem czy trzeba utrzeć z masłem (jak mase krówkową) czy samą masą posmarować. Nie miałam nigdy takiej gotowej. Kajmakowej nie zrobię bo taka będzie w alpejskiej.
Ja bym z masłem utarał.. będzie jak krem
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
o moze cos podlapie :)