Wątek:
A jakie smakołyki na święta przyrządzacie
33odp.
Strona 2 z 2
Odsłon wątku: 4224StokrotkaPoziom:
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Serniczki, torty z może mazurki...Swięta to przeciesz czas objadania się, nie prawdasz !
anetka31Poziom:
- Zarejestrowany: 29.12.2009, 08:40
- Posty: 479
21
Właśnie sprawdzałam i nawet rejestracja na forum tej stronki nie jest płatna
anetka31 napisał 2010-03-23 11:03:31
Oo, a ja weszłam i znalazłam fajny przepis, ale żeby zobaczyć go w całości musiałam założyć konto. Weszłam, a tam wyświetliło mi się, że najpierw muszę wybrać rodzaj abonamentu. Zaraz sprawdzę raz jeszcze.???? Ja kożystam z tej stronki często i nic takiego nie miałam
anetka31Poziom:
- Zarejestrowany: 29.12.2009, 08:40
- Posty: 479
23
Owszem bo kliknełaś na obrazek po prawej stronie. Spróbuj wpisać nazwę przepisu w wyszukiwarce na stronie głównej tuż pod numeracją stron.
Wielanocne przysmaki? Tradycyjnie! Biała kiełbasa ( sama se zrobię) , żur , galaretka z nóżek, klops pieczony, boczek rolowany pieczony, jajka faszerowane , sałatka warzywna, mięsko pieczone, dużo chrzanu ( też sama zrobię) i ćwikły z chrznem. babka drożdżowa, mazurek. I w poniedziałek Wielkanocny wypad za miasto. Może Gietrzwałd a może Kalwaria koło Dobrego Miasta. Oby tylko nie padało.
anetka31 napisał 2010-03-23 11:12:13
Dzięki .Owszem bo kliknełaś na obrazek po prawej stronie. Spróbuj wpisać nazwę przepisu w wyszukiwarce na stronie głównej tuż pod numeracją stron.

Babciu Ali, poproszę przepis na własną kiełbasę. Ale tak szczegółowo.
anetka31Poziom:
- Zarejestrowany: 29.12.2009, 08:40
- Posty: 479
27
Jeżeli mogę to ja kiełbachę robie tak:łopatkę,boczek-kilka dni marynuję(woda,sól,cukier albo gotowa peklosól,liść laurowy,ziele ang.,czosnek,majranek,pieprz nat.,kolendra,jałowiec),mielę na grubym sicie.Lubię dużo czosnku więc jeszczę dodaję i napycham we flaczki uprzednio kupione w sklepie bo ze świeżymi u mnie jest problem.Związuje małe pętka.Gotuję albo wędzę i podsuszam.Pychota.
Dzięki. Ja mam elektryczną maszynkę do mięsa. Wprawdzie ma końcówkę do kiełbas, ale boje się, że mogę sobie nie poradzić z prędkością, bo nie ma regulowanej.
dziecinka napisał 2010-03-23 09:58:52
http://www.wielkiezarcie.com/recipe30512.html -spróbuj zrobić ten a napewno się uda.Mazurków nie robię. Raz czy dwa mi nie wyszedł , to przestałam.
jak mi sie uda to bedzie sernik...ale jak sie uda heheh. napewno karkowka i boczek pieczony.salatka i nie wiem pewnie cos jeszcze.na poniedzilek chrzestny przyjezdza na obiad i nie wiem co zrobic....
anetka31 napisał 2010-03-23 11:30:34
Przepis mam bardzo podobny. Smacznego!!!Jeżeli mogę to ja kiełbachę robie tak:łopatkę,boczek-kilka dni marynuję(woda,sól,cukier albo gotowa peklosól,liść laurowy,ziele ang.,czosnek,majranek,pieprz nat.,kolendra,jałowiec),mielę na grubym sicie.Lubię dużo czosnku więc jeszczę dodaję i napycham we flaczki uprzednio kupione w sklepie bo ze świeżymi u mnie jest problem.Związuje małe pętka.Gotuję albo wędzę i podsuszam.Pychota.
Babcia Ali napisał 2010-03-23 13:31:02
~I ważne kiełbasa nie może być za chuda i za sucha. Po zmieleniu dodaję wody. I dośc długo wyrabiam masę w misce.anetka31 napisał 2010-03-23 11:30:34
Przepis mam bardzo podobny. Smacznego!!!Jeżeli mogę to ja kiełbachę robie tak:łopatkę,boczek-kilka dni marynuję(woda,sól,cukier albo gotowa peklosól,liść laurowy,ziele ang.,czosnek,majranek,pieprz nat.,kolendra,jałowiec),mielę na grubym sicie.Lubię dużo czosnku więc jeszczę dodaję i napycham we flaczki uprzednio kupione w sklepie bo ze świeżymi u mnie jest problem.Związuje małe pętka.Gotuję albo wędzę i podsuszam.Pychota.