Przepis dla dwóch osób.
Składniki:
1 bulwa kopru włoskiego
300g makaronu
50g rukoli
2 łyżki śmietany 35%
1 ząbki czosnku
skórka z ½ cytryny
oliwa z oliwek
parmezan
sól
pieprz
Przepis Kulinarny:
Pokrój koper włoski wzdłuż na cienkie paski wycinając twardy rdzeń oraz pokrój bardzo drobno czosnek.
Postaw patelnię na niewielki ogień, dodaj łyżkę oliwy oraz wrzuć przygotowany koper włoski i czosnek.
W tym samym czasie wstaw garnek z osoloną wodą i ugotuj makaron.
Gdy do ugotowania makaronu pozostało 2 minuty dodaj do kopru włoskiego śmietanę, oraz połowę rukoli.
Wymieszaj wszystko, spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem.
Odcedzony makaron przenieś na talerze i dodaj przygotowany sos z koprem włoskim.
Przed podaniem posyp danie startą skórką z cytryny oraz startym parmezanem.