Wok czy patelnia
- Zarejestrowany: 26.05.2015, 08:54
- Posty: 3427
Czy macie może jakieś doświadczenie, albo informacje odnośnie zastosowania woka w kuchni? Słyszałam, że można w nim smażyć na małej ilości tłuszczu i że jest to zdrowsze od zwykłej patelni. Zastanawiam się jeszcze nad patelnią grillową, bo też mniej tłuszczu wsiąka w potrawę. Używałyście może woka albo takiej patelni?
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
Dobre rzecz, trzeba chyba kupic.
my mamy!
- Zarejestrowany: 26.05.2015, 08:54
- Posty: 3427
Dobre rzecz, trzeba chyba kupic.
my mamy!
Warto kupić?
- Zarejestrowany: 17.03.2020, 09:19
- Posty: 6
ja polecam patelnię grillową, to prawda, mniej tłuszczu się wchłania w potrawy, mięso czy ryby są fajnie usmażone. a wok to zupełnie do innych potraw, dań azjatyckich, ryżu z warzywami i mięsem, ablo makaronu z dodatkami. zwykłych kotletów tam raczej się nie ismaży, a na patelni do grillowania owszem - ja tam smażę piersi z kruczaka, warzywa, placki..
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Ja bym wybrała wok. Jeszcze go nie mam ale zbieram się na taki zakup. Moja teściowa posiada i bardzo wiele rzeczy w nim robi. Szczególnie mięska.