Weselny kącik regionalny ze smakołykami ,, Wiejski stół"
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Czasem na weselach robione są takie ,,Kąciki regionalne" ze smakołykami z danego regionu. Są dosyć popularne ostatnio, fajnie bo można popróbować domowych specjałów których raczej ciężko dostać w sklepach na co dzień. Jakie ciekawe dania spotkaliście w taki kącikach?
Robiliście takie u Was, zamierzacie zrobić?
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
Zwlaszcza, ze czesto na wesele zjezdza sie rodzina z roznych stron kraju a nawet swiata i ja nie znam imprezy zeby to jedzonko nie zostalo zjedzone
u mnie to kolejki były do wiejskiego stołu!
w sumie na jakie wesela chodzę to przeważnie są tam stoły wiejskie! a ile ludzi zajada się smalczykiem ze skwarkami!
..i z kiszonym ogórkiem.. hahahah nasze pra pra babki by nas wyśmiały.. że to teraz taki przysmak poszukiwany
no i z ogórkiem kiszonym, to prawda!
- Zarejestrowany: 22.12.2014, 23:13
- Posty: 230
Genialne! Moi znajomi niedawno na swoim slubie to wprowadzili i każdy się zachwycal. wyglądalo pieknie ale i tak smakowało. Nawet smalec z ogórkiem był. Genialna opcja.
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Tak u mnie był typowo stół wiejski, na którym był samlec ze skwarkami w ganku kamiennym, własnej roboty, był obowiązkowo bimber kupny, plus ja zrobiłam sama wino "SAKE", no i wielka noga wędzona ze świniaka, od prawdziwego rzeżnika, plus cała masa kaszanek, czarnego, kiełbasy cienkiej, ogórki kiszone własnej roboty, ogórki małosolne, i pieczywo wiejskie.
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
Tak u mnie był typowo stół wiejski, na którym był samlec ze skwarkami w ganku kamiennym, własnej roboty, był obowiązkowo bimber kupny, plus ja zrobiłam sama wino "SAKE", no i wielka noga wędzona ze świniaka, od prawdziwego rzeżnika, plus cała masa kaszanek, czarnego, kiełbasy cienkiej, ogórki kiszone własnej roboty, ogórki małosolne, i pieczywo wiejskie.
u mnie było to samo! plus pierogi i żurek!
- Zarejestrowany: 04.02.2016, 10:02
- Posty: 2861
Tak u mnie był typowo stół wiejski, na którym był samlec ze skwarkami w ganku kamiennym, własnej roboty, był obowiązkowo bimber kupny, plus ja zrobiłam sama wino "SAKE", no i wielka noga wędzona ze świniaka, od prawdziwego rzeżnika, plus cała masa kaszanek, czarnego, kiełbasy cienkiej, ogórki kiszone własnej roboty, ogórki małosolne, i pieczywo wiejskie.
u mnie było to samo! plus pierogi i żurek!
Pierogi , biała kiełbaska i żurek był rano o 5 jako piate danie gorące.
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
Tak u mnie był typowo stół wiejski, na którym był samlec ze skwarkami w ganku kamiennym, własnej roboty, był obowiązkowo bimber kupny, plus ja zrobiłam sama wino "SAKE", no i wielka noga wędzona ze świniaka, od prawdziwego rzeżnika, plus cała masa kaszanek, czarnego, kiełbasy cienkiej, ogórki kiszone własnej roboty, ogórki małosolne, i pieczywo wiejskie.
u mnie było to samo! plus pierogi i żurek!
Pierogi , biała kiełbaska i żurek był rano o 5 jako piate danie gorące.
to aż do samego rana było u Ciebie weselicho!
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
A to ozdoby z naszego słodkiego stołu...
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Nasz wiejski stół...
a to "słodki"...
A tak wyglądała sala...
Serca dla Pary Młodej...
i... bliźniaki... hi hi hi...
- Zarejestrowany: 22.09.2009, 05:57
- Posty: 567
Byłam na kiedyś na weselu był taki kącik, głownie z wyrobami wędliniarskimi... i muszę przyznać, że miał ogromne wzięcie! Sama chętnie popróbowałam
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Byłam na kiedyś na weselu był taki kącik, głownie z wyrobami wędliniarskimi... i muszę przyznać, że miał ogromne wzięcie! Sama chętnie popróbowałam
W naszym regionie ostatnio takie stoły na weselach często się spotyka...
- Zarejestrowany: 14.07.2016, 10:16
- Posty: 5
Z tego co mówiły mi koleżanki, taki stół to już norma na weselach. Jeszcze podobno niektórzy robią stół ze słodyczami, fontanną z czekoladą, its., ale to chyba nie jest jeszcze az tak popularne.
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Z tego co mówiły mi koleżanki, taki stół to już norma na weselach. Jeszcze podobno niektórzy robią stół ze słodyczami, fontanną z czekoladą, its., ale to chyba nie jest jeszcze az tak popularne.
tak ja teraz jak chodze na wesela to chyba to juz normą się robi i nie robi aż takiego wrażenia
- Zarejestrowany: 06.11.2014, 17:56
- Posty: 3250
U mnie na weselu miało nie być stołu wiejskiego, ale męża wujek zrobił bimber, więc trzeba było jakoś ładnie go wyeksponować, zwłaszcza, że jeden był zielony (specjalny przepis wujka) Mama zamówiła swojskie wyroby i wyszedł z tego całkiem fajny stół wiejski.
Za to u mojego brata to już był taki typowy stół ze smalcem, ogórkami, wędlinami, a nawet dziczyzną. Do tego oczywiście bimber i domowej roboty wina smakowe.
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
U mnie na weselu miało nie być stołu wiejskiego, ale męża wujek zrobił bimber, więc trzeba było jakoś ładnie go wyeksponować, zwłaszcza, że jeden był zielony (specjalny przepis wujka) Mama zamówiła swojskie wyroby i wyszedł z tego całkiem fajny stół wiejski.
Za to u mojego brata to już był taki typowy stół ze smalcem, ogórkami, wędlinami, a nawet dziczyzną. Do tego oczywiście bimber i domowej roboty wina smakowe.
U nas właśnie był udziec z dziczyzny i kiełbaska...
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
U mnie na weselu miało nie być stołu wiejskiego, ale męża wujek zrobił bimber, więc trzeba było jakoś ładnie go wyeksponować, zwłaszcza, że jeden był zielony (specjalny przepis wujka) Mama zamówiła swojskie wyroby i wyszedł z tego całkiem fajny stół wiejski.
Za to u mojego brata to już był taki typowy stół ze smalcem, ogórkami, wędlinami, a nawet dziczyzną. Do tego oczywiście bimber i domowej roboty wina smakowe.
U nas właśnie był udziec z dziczyzny i kiełbaska...
uwielbiam ten udziec mmm najbardziej go wspominam z wesela brata
- Zarejestrowany: 12.06.2017, 13:04
- Posty: 2
Dzień dobry.
Jeśli chcą Państwo dobrych swojskich wyrobów na wesele lub inną imprezę to ja właśnie takie robię.
Moje wyroby są wędzone dymem olchowo bukowym z dodatkiem owocowego, bez konserwantów, używamy tylko naturalne przyprawy. Robione na zamówienie tuż przed samą imprezą i dla tego są świeże i pachnące.
W skład takich wyrobów wchodzą:
Oczywiście szynka z nogą
Karczek wędzony
Polędwica wędzona parzona
Boczek wędzony
Kiełbasa chłopska
Kiełbasa suszona 24h w wędzarni
Kaszanka
Pasztetowa
Salceson włoski w naturalnym żołądku
Żeberka wędzone
Smalczyk swojski ze skwarkami.
Jestem otwarty na propozycję. Możliwość umówienia się na spróbowanie.
Dowóz oraz wystrój samego stołu także zapewniam.
Zapraszam do spróbowania. Satysfakcja gwarantowana!!!
Zostałem wybrany do programu o wyrobach wiejskich.
link poniżej.
{wymoderowano}- polecam bardzo obejrzeć
Macie państwo pytania proszę pisać lub dzwonić {wymoderoano}
- Zarejestrowany: 02.12.2020, 17:38
- Posty: 1
Razem z mężem kochamy słodkości i dlatego oprócz takiego wiejskiego stołu stowrzyliśmy drugi - ze słodyczami. Goście byli tak zachwyceni, że zaczęliśmy robić słodki stół na wesele dla innych. Serio, to ciekawa alternatywa, oblegana nie tylko przez dzieciaki.